[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][vc_single_image image=”1231″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_row_inner css=”.vc_custom_1501671682324{padding-bottom: 20px !important;background-color: rgba(0,158,226,0.08) !important;*background-color: rgb(0,158,226) !important;}”][vc_column_inner][vc_column_text]

Waarom de Scheidingsplanner

[one_half] Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
[/one_half] [one_half_last] Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling
[/one_half_last][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Gaan we scheiden of niet? Met test

Ga ik scheiden of blijven? Eén van de grootste dilemma’s in een mensenleven. En toch een vraag die regelmatig gesteld wordt in een relatie. Want geen enkele relatie bevindt zich altijd in rustig vaarwater, iedere relatie kent gewoonweg goede en slechte tijden. Er zijn diverse oorzaken te benoemen waardoor een relatie in een minder goede tijd kan belanden. Zolang dit een situatie is die tijdelijk is en waar beide partners aan willen werken, hoeft dit niet direct tot een scheiding te leiden. Anders wordt het als een relatie voortdurend slechte periodes kent. Dan zal er structureel iets moeten veranderen. En is dat scheiden of toch blijven? Heeft u nog voldoende vertrouwen in elkaar om vast te houden en te blijven? Of is de liefde tussen u beiden over en is loslaten (scheiden) de enige optie? U maakt de juiste keuze als de toekomst erop vooruit gaat.


Oorzaken relatieproblemen

Veelvoorkomende oorzaken van relatieproblemen zijn irritaties, slechte communicatie, karakters die botsen, ruzie over de opvoeding van de kinderen, financiële problemen, geen tijd voor elkaar, egoïsme en ontrouw. Vaak is er al sprake van een langdurige onvrede. Dit uit zich ook in de relatie. Men groeit nog meer uit elkaar. Ongemerkt neemt men afstand van de partner. Of men brengt steeds minder tijd door met de ander, steekt geen moeite meer in de relatie en praat minder en minder met de partner.

Daarnaast kunnen er door de onvrede ineens nieuwe problemen ontstaan. Het ineens niet meer eens zijn over de opvoeding van de kinderen, irritaties over (schoon)familie, trekjes van de partner die ineens op de zenuwen gaan werken of schaamte over het gedrag van de partner in sociale kringen. De problemen kunnen zich ineens gaan opstapelen.


Eerste stap richting de juiste koers

Wat bij u de oorzaak ook is, het vraagstuk scheiden of blijven is meestal een enorm dilemma. Een tijd vol twijfel en slapeloze nachten. Het ene moment weet u het zeker en het volgende moment twijfelt u weer. Voor- en nadelen worden voortdurend tegen elkaar afgewogen. En hoe gaat u nu de juiste koers bepalen? En wat kunt u nog doen? Ons advies: bekijk eerst of de relatie weer gelukkig kan worden. Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manieren:

[toggle_content title=”Bekijk de manieren”]

Ga een gesprek aan met uw partner

Communicatie is vaak het grootste probleem in relaties. Vaak wordt er te weinig tijd aan een echt goed gesprek met elkaar besteed. Een gesprek over gevoelens en wat voor een ieder belangrijk is in plaats van alleen over de kinderen, huishoudelijke taken en de boodschappen. Plan dus samen een moment in om in een ontspannen sfeer echt met elkaar in gesprek te gaan.

Deel met uw partner waar u mee zit

Ook hier geldt: ga met elkaar het gesprek aan. Probeer te achterhalen waarom het niet zo lekker loopt en zoek naar mogelijkheden om de situatie te verbeteren. Deel rustig jullie ergernissen met elkaar en kijk waar ieders verwachtingen in de relatie liggen, ook richting de toekomst. Wat heeft u en wat heeft uw partner nodig om gelukkig in de relatie te zijn?

Zoek hulp als u er samen niet uitkomt

Vaak is het moeilijk samen tot een oplossing voor de relatieproblemen te komen. Om te onderzoeken of uw relatie nog levensvatbaar is, kunt u professionele hulp inschakelen. Samen bekijkt u of uw wensen en verwachtingen nog met elkaar overeenkomen. Het bespreken van onderliggende patronen en de wirwar van emoties, kan u helpen uit een negatieve spiraal te komen. U kunt hulp zoeken bij een relatietherapeut, een mediator of een psycholoog.

[/toggle_content]

Wanneer gaat u scheiden of blijven?

Dat is een lastige vraag. Iedere situatie is anders en relatieproblemen kunnen ook voor een ieder anders aanvoelen. Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Naast alle emoties die meespelen, kent een scheiding ook financiële en praktische consequenties. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Er hangt veel van uw beslissing af, het is dus belangrijk om goed doordachte afwegingen te maken. Onderstaande vragen en de test kunnen u helpen het antwoord op de vraag te vinden.

De belangrijkste vraag die u zich moet stellen is: “Houd ik nog genoeg van mijn partner om door te gaan met de relatie?”. Want als de liefde over is, is de kans minimaal dat de relatie nog kans van slagen maakt, ongeacht welke actie u ook onderneemt om de relatie te redden. Realiseer u ook dat vechten voor de relatie tijd, energie en doorzettingsvermogen vereist. En wel van u allebei. U moet beiden kenbaar maken wat u graag zou willen en daar samen over onderhandelen. U moet voor uzelf bepalen wat u minimaal nodig heeft om de relatie voort te zetten. En kan uw partner u dit geven? Wees daarbij realistisch, een ideale situatie bestaat niet. Compromissen sluiten is een belangrijk onderdeel van iedere relatie.

Andere vragen die u zichzelf kunt stellen om uw motieven en de consequenties op een rijtje te krijgen zijn:

[toggle_content title=”Bekijk de vragen”]

• Waarom ben ik destijds met jou een relatie begonnen?
• Wat heeft onze relatie mij gebracht?
• Wat was, of vond ik, lastig in onze relatie?
• Hoe komt het dat ik er nu over denk om onze relatie te stoppen?
• Wat doen die gedachtes met mij?
• Wat is er concreet veranderd?
• Wat zou ik willen veranderen aan onze relatie?
• Wat is er nodig om de relatie zo te veranderen dat we samen verder kunnen?
• Wat zijn de gevolgen van de scheiding voor de kinderen?
• Wat zijn voor mij de financiële gevolgen van scheiden?
• Wat zijn de gevolgen van de scheiding voor het contact tussen mij en de kinderen?
• Waar moet ik na de scheiding gaan wonen?
• Wat is het slechtste scenario dat ik bij een scheiding kan bedenken?
• Is dit het me allemaal waard? Ben ik bereid deze gevolgen en andere onvoorzienbare gevolgen te accepteren?

[/toggle_content]

Redenen scheiden of blijven

Uit elkaar groeien is in 52% van alle scheidingen de belangrijkste reden. Op de voet gevolgd door het in het spel zijn van een ander (34%). Indien u bereid bent te vechten voor uw relatie omdat u bijvoorbeeld nog van elkaar houdt, dan hoeven dit niet direct redenen te zijn om te gaan scheiden. Hieronder vindt u de meest genoemde redenen om te scheiden of te blijven.

[toggle_content title=”Bekijk de redenen”]

Redenen om te blijven

 • U houdt nog van elkaar
 • U bent beiden bereid (professionele) hulp te zoeken
 • U heeft samen veel opgebouwd, meegemaakt en gedeeld
 • U kent elkaar erg goed
 • (Thuiswonende) kinderen
 • U bent beiden bereid ‘water bij de wijn te doen’
 • U bent beiden bereid uw verwachtingen t.a.v. uw partner en relatie bij te stellen
 • Uw financiële positie
 • Uw sociale omgeving behouden – en die van de kinderen
 • U bent beiden bereid uw eigen aandeel in de situatie kritisch te bekijken

Redenen om te scheiden

 • U houdt niet meer van uw partner
 • Uw partner houdt niet meer van u
 • Botsende karakters
 • Verschillende of onrealistische verwachtingen
 • Er is sprake van mishandeling en/of intimidatie
 • Ontrouw van uw partner of uzelf
 • Verliefdheid op een ander
 • Ernstige financiële onverantwoordelijkheid van uw partner
 • U en/of uw partner zijn niet bereid tot het zoeken van oplossingen
 • Uit elkaar gegroeid zijn

Hoewel de financiën vaak als reden genoemd wordt als reden om bij elkaar te blijven, moet dit niet het uitgangspunt zijn om in een slechte relatie te blijven zitten. Hetzelfde geldt voor blijven voor de kinderen. Ondanks dat kinderen veel moeite kunnen hebben met een scheiding, ze kunnen beter gescheiden ouders hebben dan ongelukkige ouders die altijd ruzie hebben. Voor beide gevallen geldt dat u of aan uw relatieproblemen moet gaan werken of toch beter de beslissing kunt nemen om te gaan scheiden.

[/toggle_content][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566818054222{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #f49b00 !important;}”]

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

[wpforms id=”1525″][/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1509795323604{border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: rgba(0,158,226,0.05) !important;*background-color: rgb(0,158,226) !important;border-left-color: #f49b00 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #f49b00 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #f49b00 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #f49b00 !important;border-bottom-style: solid !important;}”]

Test scheiden of blijven

Deze test is afkomstig van de psychologe Randi Gunther van HeroicLove.com.  Op basis van een aantal vragen kunt u bepalen waar u in uw relatie staat. Beantwoord de vragen hieronder, u krijgt direct de uitslag te zien. U krijgt tevens de uitslag per e-mail toegestuurd.

[toggle_content title=”Ga naar de test”] [qsm quiz=1] [/toggle_content] [/vc_column_text][vc_column_text]

Is de uitkomst scheiden?

Uiteraard gunnen wij iedereen een lange en gelukkige relatie, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Als u de knoop heeft doorgehakt om te gaan scheiden, gaat uw leven in ieder geval drastisch veranderen. En een scheiding is over het algemeen een zwaar traject en kent veel consequenties, zowel op emotioneel als op financieel gebied. Toch kan een scheiding beter zijn dan vast blijven zitten in een ongelukkige relatie. Meer informatie over de gevolgen van de scheiding vindt u op  ‘Scheiden, wat nu’.

En bent u er nog niet helemaal uit? U kunt bij ons ook een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek. Samen met u beoordelen we dan waar de scheiding een oplossing voor moet zijn en of een scheiding dan ook wel daadwerkelijk de oplossing daarvoor is. Zodat u in staat bent een zorgvuldige beslissing te nemen of u wel of niet gaat scheiden.[/vc_column_text][vc_column_text]


Kan je gelukkig worden na je scheiding?

[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/dMHtOUkrx5Q”][vc_column_text css=”.vc_custom_1510995158435{border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: rgba(0,158,226,0.05) !important;*background-color: rgb(0,158,226) !important;border-left-color: #f49b00 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #f49b00 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #f49b00 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #f49b00 !important;border-bottom-style: solid !important;}”]

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1485615586524{background-image: url(http://scheidingsplannerzuidlimburg.nl/wp-content/uploads/2016/02/dSP-Achtergrond-nieuw.png?id=283) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1565269019908{margin-bottom: 20px !important;padding-right: 10px !important;}”]

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

[/vc_column_text][vc_btn title=”Vraag direct het gratis boekje aan” style=”custom” custom_background=”#f49b00″ custom_text=”#ffffff” shape=”square” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-check” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.scheidingsplanner.nl%2Fscheidingsboekje%2F|title:Vraag%20het%20gratis%20scheidingsboekje%20aan|target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]