Ik wil scheiden

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Ik wil scheiden en dan?

Heb jij de knoop doorgehakt dat jij wil scheiden? Je hebt nu waarschijnlijk tal van vragen, zoals ‘Hoe vertel ik dat ik wil scheiden’? Of ‘Ik wil scheiden, wat moet ik doen’ en ‘Ik wil scheiden, waar begin ik’? Het kan ook zijn dat jij hebt besloten dat je wilt scheiden en nog tegen een aantal dilemma’s aanloopt. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ik wil scheiden maar mijn man niet’ of ‘Ik wil scheiden maar durf niet’ of ‘Ik wil scheiden maar heb geen woning’. We beantwoorden hier graag vragen die bij jou een rol kunnen spelen.

Ik wil scheiden, wat moet ik doen?

Ga allereerst na of een scheiding echt de juiste beslissing is. Zorg ervoor dat je een weloverwogen besluit neemt, want een scheiding kent veel emotionele, financiële en praktische consequenties. Weeg dus eerst alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Je moet echt zeker zijn van je zaak en niet alleen vanuit je emoties een beslissing nemen. Op de pagina ‘Ga ik scheiden en blijven’ vind je hier meer informatie over. Je kunt er ook een relatietest doen.

Hoe vertel ik dat ik wil scheiden?

Ben je 100% zeker van je beslissing ‘Ik wil scheiden’? Dan is het tijd om jouw partner te vertellen dat je wilt scheiden. Dit noemen we de scheidingsmelding naar je partner. Wij adviseren je om zorgvuldig om te gaan met deze stap. De wijze waarop je jouw partner informeert dat je wil scheiden heeft veel invloed op het verdere verloop van de scheiding. Je kunt veel problemen tijdens het scheidingsproces voorkomen als de scheidingsmelding aan je partner op een goede manier verloopt. Meld het dus niet uit emotie tijdens een ruzie, maar besteed aandacht aan het gesprek met je partner. Meer tips lees je op ‘hoe vertel ik mijn partner dat ik wil scheiden’.

Ik wil scheiden, waar begin ik?

Het scheidingsproces kent vele stappen. Denk bijvoorbeeld aan de stappen van het inzichtelijk maken van de woonwensen, het maken van een financieel plan, het besluit nemen hoe je de scheiding wilt regelen tot aan het verzamelen van gegevens en de scheiding aanvragen.

Om alle stappen voor jou inzichtelijk te maken hebben wij een ‘Stappenplan scheiden’ samengesteld. Het stappenplan helpt je stapsgewijs door scheidingsproces heen. Daarnaast biedt het stappenplan je een goede voorbereiding op de scheiding.

Ga hier naar het ‘Stappenplan scheiden

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.