Co-ouderschap: samen zorgen, met test! - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Wat is co-ouderschap?

Na de scheiding blijft u samen verantwoordelijk voor uw kinderen, zowel voor de zorg- en opvoedingstaken als voor de kosten. In de zorg-of omgangsregeling maakt u afspraken over het contact tussen uw kinderen en de andere ouder. Steeds meer scheidende ouders kiezen hierbij voor co-ouderschap. Maar wat houdt co-ouderschap precies in? Wat zijn de voor- en nadelen? En past co-ouderschap bij uw situatie? U vindt hier allerlei praktische informatie op een rijtje inclusief test.


Hoe werkt co-ouderschap?

Bij  co-ouderschap delen gescheiden ouders de zorg- en opvoedingstaken samen. Uw kinderen wonen om de beurt bij hun moeder en hun vader. Het kan ook andersom dat uw kinderen continue in één huis wonen en dat u als ouder daar om de beurt voor hen komt zorgen. Co-ouderschap is meestal een bijna gelijke verdeling van de zorg. Kinderen zijn bijvoorbeeld drie dagen bij de ene en vier dagen bij de andere ouder. Of ze wisselen per week.


Wat zijn de voorwaarden voor co-ouderschap?

Co-ouderschap is niet voor iedereen weggelegd. Er gelden een aantal basisvoorwaarden waar u aan moet voldoen om co-ouderschap te laten slagen:

  • U moet bereid zijn er het beste van te maken en u moet ten minste zakelijk met elkaar kunnen overleggen over de kinderen
  • Bij elkaar in de buurt wonen is eigenlijk een vereiste. Uw kinderen kunnen dan zonder al te veel moeite vanuit beide adressen naar school. Daarnaast kan hun leven met vriendjes en clubs ook gewoon doorgaan
  • U moet het in grote lijnen met elkaar eens zijn over de opvoeding en ongeveer dezelfde regels aanhouden.
  • U moet allebei zijn flexibel in de opvang van de kinderen

Lees meer

Test co-ouderschap

Goed overleg is dus de belangrijkste voorwaarde om co-ouderschap tot een succes te maken. Hierbij moet u bovenal bereid zijn om elkaar nog regelmatig te zien en te spreken. Daarnaast is het belangrijk dat uw kinderen met deze regeling kunnen omgaan. Sommige kinderen kunnen er niet tegen dat ze steeds moeten ‘verhuizen’, andere kinderen vinden dit geen probleem.

Benieuwd of co-ouderschap bij u past? Doe de test!

Ga naar de test

Wat kunnen wij voor u doen

De keuze tussen een omgangsregeling of co-ouderschap is onderwerp van onze begeleiding rond de echtscheiding. De gemaakte afspraken leggen we vast in het ouderschapsplan. Daarnaast bekijken we samen de kinderalimentatie. Want ook al wonen de kinderen 50% bij beide ouders, dan kan tóch sprake zijn van kinderalimentatie. Ook brengen wij voor u de fiscale gevolgen van co-ouderschap in kaart. Co-ouderschap heeft namelijk gevolgen voor uw huurtoeslag, de kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Wij bekijken samen met u hoe dat voor u uitpakt.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Tip 1: peil regelmatig de behoefte van uw kind

Co-ouderschap biedt ouders een arsenaal aan schematische mogelijkheden. Zoek uit welke mogelijkheden het best passen bij de leeftijd van uw kind en zijn/haar ontwikkelingsfase. U kunt ook het schema aanpassen aan uw specifieke omstandigheden. Er is heel veel informatie voorhanden om u als ouder verder in te verdiepen.


Bekijk meer over co-ouderschap

Tip 2: Hou bestaande relaties van uw kind in stand

Voor uw kind is het ontzettend belangrijk dat bestaande relaties blijven zoals ze zijn. Denk hierbij aan relaties met opa en oma, verdere familie, vrienden en school.  U helpt uw kind door deze relaties naar waarde te schatten. Hiermee bevordert u het gevoel van stabiliteit, continuïteit en voorspelbaarheid in uw kind zijn/haar leven.

Lees alle tips voor een goedlopend co-ouderschap

Kwaliteit verzekerd

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…

 Lees verder

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.