Pensioen en scheiden - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Uw pensioen regelen bij een scheiding

Het pensioen is voor veel mensen in het dagelijkse leven al een ver-van-mijn-bed-show en al helemaal tijdens een scheiding. Vooral vrouwen vergeten volgens een onderzoek het pensioen te regelen tijdens het scheidingstraject. Uit dat onderzoek is tevens gebleken dat maar liefst 66 % van de gescheiden vrouwen tijdens de scheiding geen informatie heeft ontvangen over het pensioen. Hun advocaat of mediator had hen er niet over geïnformeerd. Met als gevolg dat er geen afspraken zijn opgenomen in het echtscheidingsconvenant. Bij de Scheidingsplanner komt het pensioen altijd ter sprake. Want met een goed advies hoeft u zich geen zorgen te maken voor later.


Opties pensioen verdelen

Voor het verdelen van de pensioenen heeft u de keuze uit twee opties:

Optie 1:  Pensioenverevening

Bij pensioenverevening hebben u en uw ex-partner ieder recht op de helft van beide ouderdomspensioenen die tijdens het huwelijk of tijdens het geregistreerd partnerschap zijn opgebouwd. Pensioenverevening betekent dat na de pensionering van uw ex-partner, u de helft van zijn/haar pensioenuitkering ontvangt die hij of zij tijdens het huwelijk heeft opgebouwd. En uw ex-partner ontvangt de helft van uw pensioenuitkering, die u tijdens het huwelijk heeft opgebouwd, op het moment van uw pensionering.

Pensioenverevening is een voorwaardelijke verdeling. Als uw ex-partner overlijdt, dan ontvangt u uw eigen volledige ouderdomspensioen en heeft u geen recht meer op uw aandeel in het ouderdomspensioen van uw ex-partner.

Lees verder


Wat wij voor u kunnen doen

Het onderwerp pensioen is bij ons een vast onderwerp in het Scheidingsplan®. U maakt hierover dus altijd samen afspraken die in het convenant worden opgenomen. Pensioen is van huis uit al vaak lastige materie en voor scheidende partners kan het lastig zijn een keuze te maken tussen verevening en conversie. De Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen/Gulpen is een ervaren financieel planner en kan de verschillen voor u duidelijk in beeld brengen. Hierdoor kunt u gemakkelijker een beslissing nemen. Zeker als u op latere leeftijd gaat scheiden is het belangrijk om u goed te laten voorlichten.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!

Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk ‘Pensioen in eigen beheer’

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.