Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Laten herberekenen van de alimentatie

Als u inmiddels een tijd geleden gescheiden bent, is uw oorspronkelijke situatie zeer waarschijnlijk na loop van tijd bij u of uw ex-partner gewijzigd. Denk aan een wijziging van het inkomen of als de gezinssituatie van uw ex-partner veranderd is, omdat hij/zij een nieuwe relatie heeft. Uw alimentatie laten herberekenen is dan noodzakelijk.

Aanleiding voor alimentatie laten herberekenen

Er zijn diverse redenen te bedenken om uw alimentatie te laten herberekenen, wij noemen hier de meest voorkomende situaties:

  • Gewijzigd inkomen (bijvoorbeeld nieuwe baan met ander inkomen)
  • Verlies van uw baan of arbeidsongeschiktheid
  • Nieuwe fiscale regels of andere wettelijke regelgeving
  • De gezinssituatie van u of uw ex-partner is gewijzigd (nieuwe partner, kinderen)
  • Een verandering in de woonsituatie met gewijzigde woonlasten
  • Wijziging in de omgangsregeling met de kinderen (bijvoorbeeld omdat uw kind bij uw ex-partner gaat verblijven)

Zelf doen of alimentatie laten herberekenen?

De alimentatie is bij een scheiding meestal een behoorlijk punt van discussie. De één vindt het bedrag altijd te hoog, de ander te laag. Dit geldt ook bij een herberekening van de alimentatie. Ga daarom niet zelf zitten herberekenen, maar laat een onafhankelijk financieel adviseur naar uw situatie kijken. De Scheidingsplanner Zuid-Limburg kan u hiermee uitstekend helpen.

Allereerst proberen wij altijd er in goed onderling overleg samen uit te komen. U geeft dan samen opdracht tot een herberekening van de alimentatie. Vervolgens berekenen wij op basis van uw gegevens wat een reële alimentatie zou kunnen zijn in de gewijzigde situatie. Gaat u beiden akkoord, dan kunt u de nieuwe afspraken laten vastleggen in een aanvullend convenant.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.