scheiden op latere leeftijd - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Als u gaat scheiden op latere leeftijd

Tot de dood ons scheidt. Dat is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend, ook op latere leeftijd niet. Onderzoek van het CBS laten een behoorlijke stijging zien van echtscheidingen onder 50- tot 60-jarigen en zelfs onder de 70- tot 80-jarigen. Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat tegenwoordig scheiden makkelijker is, maar ook omdat men nu anders tegen relaties aankijkt dan vroeger. Vrouwen zijn bijvoorbeeld een stuk zelfstandiger geworden, waardoor een nieuwe toekomst opbouwen een stuk makkelijker is geworden. Ook verandert de wereld, mensen durven keuzes te maken en zijn er meer mogelijkheden om persoonlijk geluk te bereiken.

Ons pluspakket voor scheidende 55-plussers

Omdat een scheiding op een latere leeftijd zeker op financieel gebied andere gevolgen kent, hebben wij een speciaal Scheidingsplan ontwikkeld voor 55-plussers: het Pluspakket. In het pakket is voor verschillende onderwerpen een extra verkorte financiële planning opgenomen tot de circa 80-jarige leeftijd van de scheidende partners. Er wordt in het Pluspakket dus veel meer naar de langere termijn gekeken dan bij een scheiding op jongere leeftijd.

Voordelen Pluspakket

•  Geheel toegespitst op wat belangrijk is in deze levensfase
•  Inzicht in uw financiële toekomst voor een langere termijn
•  Extra (financiële) planning voor belangrijke onderwerpen

In het Plus-pakket extra aandacht voor:

wonen - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

Woonwensen

Indien u na de scheiding in een koopwoning wilt gaan wonen, dan wordt de realiseerbare hypotheek niet alleen maar gebaseerd op het inkomen dat u op dit moment verdient. Ook uw pensioeninkomen wordt in de hypotheekbeoordeling betrokken. Dit kan grote invloed hebben op de woonwensen die u heeft.

pensioen - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

Pensioenverevening

Hoe gaan we om met de verevening van de pensioenen? Delen we de opgebouwde pensioenen 50:50 conform de wet of is het juist raadzamer om tot een andere verdeling over te gaan, bijvoorbeeld in verband met de woonwensen en de realiseerbare hypotheek.

lijfrente - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

Lijfrenteverzekering

Als er kapitaal is opgebouwd in lijfrenteverzekeringen: wat daarmee te doen in de verdeling of verrekening van het vermogen? En wanneer heeft u het nodig?

familie - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

Behoud familiebanden

Altijd standaard een onderdeel van ons scheidingstraject bij welke scheiding dan ook, maar in deze levensfase extra belangrijk. Daarom besteden we in het Pluspakket nog meer aandacht aan dit onderwerp.

partneralimentatie - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

Partneralimentatie

Welke invloed hebben de pensioen- en eventuele lijfrente-uitkeringen op de partneralimentatie?

Realiseer u dat alle financiële onderwerpen invloed op elkaar hebben. Zoals welk budget er voor de langere termijn beschikbaar is als het pensioen, de AOW en de lijfrenteverzekering ingaat. Is de woonlast dan nog te dragen? Het is daarom belangrijk om deze onderwerpen extra goed tegen het licht te houden en u hierin te ondersteunen, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. Ons Pluspakket is dus geheel afgestemd op uw wensen en behoeften bij een scheiding in deze leeftijdsfase. Met het Pluspakket kunt u uw nieuwe toekomst extra zorgvuldig plannen.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Gevolgen scheiden op latere leeftijd

Als je na je 50ste gaat scheiden, zijn er natuurlijk overeenkomsten met de gevolgen van een scheiding bij 30- en 40-jarigen, maar er zijn zeker ook verschillen. Emotioneel zijn de gevoelens vaak gelijk. Het gevoel achtergelaten te worden, niet goed genoeg meer zijn in combinatie met machteloosheid, ongeloof, pijn en onzekerheid is niet leeftijdsgebonden. Op deze leeftijd komt de droom dichterbij van samen genieten van een mooie ouwe dag. Als die droom op het laatste moment wegvalt, dan is de angst voor het alleen oud worden zeer groot.

Bij een scheiding van 55-plussers spelen bepaalde zaken op financieel gebied een veel grotere rol. U zit dichter tegen uw pensioen aan of bent al met pensioen. Wat betreft de inkomsten en uitgaven is het inzicht in de langere termijn nu nog belangrijker dan toen u jonger was. Een groot verschil is dat het huidige inkomen minder belangrijk is geworden, maar meer naar het toekomstig vermogen wordt gekeken. Als u de vijftig gepasseerd bent, is de kans groot dat u meer aan ouderdomspensioen moet verdelen, dan wat u nog aan toekomstig recht zelf kunt opbouwen. Dat wordt niet alleen door uw leeftijd veroorzaakt, maar ook door wat er in de loop der tijd is veranderd aan de pensioenregelingen zelf.

In deze levensfase is ook het behoud van de familiebanden erg belangrijk. Doordeweeks wordt vaak op de kleinkinderen gepast omdat ouders aan het werk zijn. Volwassen kinderen en kleinkinderen moeten niet gedwongen worden een keuze te maken voor één van de ouders of grootouders. Zij hebben recht op een relatie met beide ouders of opa én oma. Hier zal tijdens de scheiding extra aandacht aan besteed moeten worden.


Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…

 Lees verder

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.