Wij zijn de Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Ons vakmanschap

Een scheiding regelen gaat verder dan alleen juridisch afwikkelen. Er zijn behoorlijk wat aandachtsgebieden waar u aandacht aan moet besteden:

Een groot deel van de echtscheiding betreft het financiële vraagstuk. De financiën bepalen namelijk voor 80% uw nieuwe toekomst. En die financiële zaken zijn nou net dé expertise van de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard.

Een onderzoek geeft aan dat veel mensen kampen met de financiële gevolgen van een scheiding. Dat komt omdat maar liefst één op de twee Nederlanders niet precies weet hoe ze een scheiding moeten aanpakken. En toch probeert 63 procent van de respondenten zelf zijn financiële zaken af te handelen. Van de groep die geen financieel specialist heeft ingeschakeld, heeft 80 procent daar spijt van.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de cijfers. Zeker als er kinderen bij uw scheiding betrokken zijn, dan staan hun belangen bij ons centraal. Daarnaast zitter er onder die financiële gegevens emoties, belangen, wensen en doelstellingen. Wij doen ons werk niet goed als we daar allemaal aan voorbij gaan en voor u alleen het financiële vraagstuk oplossen. Daarom komen deze onderwerpen ook uitgebreid bij ons aan bod.

In het belang van de kinderen en voor minder frustraties adviseren wij om altijd samen het scheidingstraject in te gaan. Dat kan bij ons met behulp van mediation. Omdat wij daarnaast begrijpen dat mediation niet in elke situatie mogelijk is, kunnen wij u ook alleen terzijde staan.


Uniek: écht alles onder 1 dak

De Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard helpt sinds 2007 scheidende partners in het afwikkelen van hun scheiding. Wij staan voor vakmanschap, persoonlijke aandacht, betrokkenheid en kwaliteit.

Financieel overzicht + emotioneel inzicht = uitzicht op een nieuwe toekomst

Het unieke van de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard is dat alle onderwerpen bij ons aan bod komen en bovenal dat wij alle expertise écht zelf in huis hebben om uw scheiding te regelen. Dat zeggen vele andere bemiddelaars zoals advocaten en mediators ons niet na.

Omdat wij financieel planners zijn, ligt ons kennisgebied op zo’n 80% van alle financiële aandachtsgebieden van een scheiding. Voor het overige hele specifieke percentage van 20 procent, werken wij nauw samen met specialisten als notarissen. Naast Register Financieel Echtscheidingsadviseur, is de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard tevens als gecertificeerd mediator aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MFN). registermediator. De emoties en het samen tot oplossingen komen is dus ook gewaarborgd in onze begeleiding.

De Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard is er voor gehuwden, samenwoners en geregistreerde partners. Ook voor ondernemers, waar het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar weegt, hebben wij alle kennis en kunde zelf in huis.


Totaaloplossing voor elke scheiding

Onze aanpak is gericht op uw belangen en uw toekomst. Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding, zodat wij u op basis van uw wensen zo goed en gemakkelijk mogelijk kunnen helpen in het scheidingsproces. U kiest zelf de aanpak die bij u past. Hierbij kijken wij samen met u naar uw specifieke situatie en maken we voor u een persoonlijk plan. Zijn er bij uw scheiding kinderen betrokken, dan staat een goed ouderschapsplan met afspraken die in de praktijk ook echt werken voorop. Wij nemen u letterlijk alles uit handen, alles wordt in heldere en begrijpelijke taal met u besproken. Hiermee kunnen wij u ontzorgen en bieden wij u duidelijkheid en rust. Zodat u later kunt zeggen: we hebben het allemaal goed geregeld.


Onze vereniging

Wij zijn een onafhankelijke vereniging van ervaren deskundigen op het gebied van scheiden. Wij zijn erin gespecialiseerd om de financiële complexiteit van uw scheiding terugbrengen tot eenvoudige en begrijpelijke afspraken. Wij maken uw nieuwe financiële positie transparant, inzichtelijk en kijken samen met u vooruit. Zo weet u precies waar u aan toe bent na de scheiding.

Scheiden is vaak een teleurstellende, hectische gebeurtenis. Er spelen onzekerheden en emoties. Wij hebben daar begrip voor en houden daar rekening mee. Wij proberen de emoties te relativeren in plaats van te laten escaleren. Het is ons vak om op een professionele manier naar uw situatie te kijken en problemen te voorkomen. Wij werken samen met u aan een nieuw financieel toekomstperspectief.

Meer informatie en alle Scheidingsplanner in Nederland vindt u op www.scheidingsplanner.nl 

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Aandachtsgebieden bij een scheiding

Hieronder vindt u alle aandachtsgebieden van uw scheiding. Alle gebieden komen bij ons ruim ter tafel en worden door ons zelf in kaart gebracht mét een persoonlijk advies.

Fiscaal
Alimentatie
Pensioenen
Kinderen
Huis en Hypotheek
Juridisch
Mediation
Financieel

Wat doen wij anders?

Er is tegenwoordig een zeer ruime keuze in scheidingsprofessionals. De advocaat, de mediator, de scheidingsbemiddelaar en natuurlijk de Scheidingsplanner. We horen vaak dat mensen door de bomen het bos niet meer zien en keuzestress hebben. Ook zijn de onderlinge verschillen lang niet duidelijk. We hebben daarom alles voor u in een handig overzicht op een rijtje gezet zodat u een weloverwogen keuze kunt gaan maken.

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Uden – Veghel - BoxmeerWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.