Eenzijdig scheiden

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Echtscheiding aanvragen zonder partner

Helaas is het niet altijd mogelijk het scheidingstraject samen met je partner te doorlopen. Jij of je partner kan dit te emotioneel vinden of bang zijn dat de eigen belangen niet goed behartigd worden. Of een van jullie vindt het moeilijk om voor de eigen belangen op te komen, bijvoorbeeld omdat dit voortkomt uit het rollenpatroon tijdens jullie relatie. Ook kan het vanwege allerlei andere redenen gewoonweg niet mogelijk zijn om in goede harmonie samen aan tafel te zitten. De echtscheiding aanvragen zonder partner, oftewel eenzijdig scheiden, kan dan een optie zijn. We leggen je hier graag uit hoe een eenzijdige scheiding precies werkt en waar je op moet letten.

Kan je eenzijdig scheiden?

Ja, je kunt jouw echtscheiding aanvragen zonder je partner. Wij adviseren je echter om altijd eerst te bekijken of mediation/samen scheiden echt geen optie is voor jullie. Wij gaan hiervoor graag het gesprek met jou en je ex-partner aan om de knelpunten te bespreken en om die waar mogelijk weg te nemen. Blijkt dat dit echt geen optie is, dan kunnen wij jou uiteraard eenzijdig bijstaan.

Wat is een eenzijdige scheiding?

Als jij de echtscheiding zonder jouw partner wilt aanvragen, dan behartigt jouw Scheidingsplanner alleen jouw belangen. Hij/zij is jouw vertrouwenspersoon en neemt jou het gehele proces uit handen; inclusief het contact met de adviseur of advocaat van je ex-partner. Het uitgangspunt bij eenzijdig scheiden via de Scheidingsplanner is dat wij proberen om in goed overleg met de andere partij tot afspraken te komen. Apart strijden in plaats van apart scheiden levert in onze visie namelijk alleen maar verliezers op. Niemand is gebaat bij ellenlange procedures bij de rechtbank en onnodige escalaties.

Voordelen eenzijdig scheiden

Je echtscheiding aanvragen zonder partner via de Scheidingsplanner kent de volgende voordelen:

  • De Scheidingsplanner behartigt tezamen met een advocaat alleen jouw belangen
  • Jouw Scheidingsplanner is tevens jouw eigen vertrouwenspersoon
  • Door deskundige bemiddeling toch tot goede afspraken komen met je ex-partner
  • Financiële én juridische begeleiding voor één schappelijk uurtarief
  • Duidelijkheid over jouw toekomstige financiële situatie

De insteek van eenzijdig scheiden bij de Scheidingsplanner is altijd er in goed overleg met elkaar proberen uit te komen in plaats van tot het einde aan toe te strijden. Uiteraard worden jouw belangen altijd volledig behartigd, maar met als resultaat dat je toch beiden achter de gemaakte afspraken kunt staan.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!

Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.


Bekijk waarom een Scheidingsplan®

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.