Apart/eenzijdig scheiden - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Alleen/eenzijdig scheiden

Mediation/Samen scheiden heeft altijd de voorkeur boven alleen/eenzijdig scheiden. Wij begrijpen echter goed dat u bij een scheiding eigen belangen heeft. En dat het wel eens moeilijk wordt gevonden om voor die eigen belangen op te komen. Bijvoorbeeld omdat dit voortkomt uit het rollenpatroon tijdens de relatie. Het komt ook regelmatig voor dat één van de scheidende partners minder financiële kennis heeft dan de ander. Het hebben van een achterstand in financiële kennis ten opzichte van de ander zorgt vaak voor onrust en achterdocht tussen de scheidende partners. En soms kan het enigszins in goede harmonie samen aan tafel zitten om allerlei redenen gewoonweg niet mogelijk zijn. Alleen/eenzijdig scheiden kan dan voor u een optie zijn.


Hoe werkt alleen/eenzijdig scheiden?

Bij alleen scheiden zal uw scheidingsbemiddelaar alleen uw belangen behartigen. Hij is uw vertrouwenspersoon en neemt u het gehele proces uit handen, inclusief het contact met de adviseur of advocaat van uw partner. Het uitgangspunt bij alleen scheiden moet wel zijn dat er geprobeerd wordt om zoveel mogelijk in overleg met de andere partij tot afspraken te komen. Apart strijden in plaats van apart scheiden levert namelijk alleen maar verliezers op. Niemand is gebaat bij ellenlange procedures bij de rechtbank en onnodige escalaties, en zeker uw kinderen niet.

De Scheidingsplanner zoekt ook bij apart/eenzijdig scheiden altijd in goed overleg met de andere partij naar oplossingen, met oog voor elkaars standpunten en emoties. In goed overleg kunt u tenslotte veel meer bereiken. Wij sturen in veel situaties aan op een viergesprek met uw partner en zijn/haar adviseur of advocaat. Het startpunt is het overleg openhouden en een positieve sfeer behouden.


Voordelen alleen/eenzijdig scheiden

  • Uw eigen adviseur behartigt alleen uw (financiële) belangen
  • Een eigen vertrouwenspersoon
  • Met goede begeleiding er samen toch in goed overleg uitkomen

Nadelen alleen/eenzijdig scheiden

  • Scheidingstraject duurt langer dan bij mediation
  • Door ieder een eigen adviseur hogere kosten
  • Hogere kans op een vechtscheiding als beide partijen er niet in goed overleg willen uitkomen

Eenzijdig scheiden bij de Scheidingsplanner

Kunt u niet samen aan tafel om uw scheiding te regelen? De Scheidingsplanner kan bij eenzijdig scheiden uw belangen goed behartigen en overzicht brengen in uw situatie. Dankzij een goede samenwerking met ervaren echtscheidingsadvocaten bepalen wij samen met u welke aanpak het beste bij uw situatie past. Goed overleg is het uitgangspunt, zodat u toch beiden achter de gemaakte afspraken kunt staan. En dat blijkt vaak bij te dragen aan een goede verstandhouding tussen u en uw ex-partner na afloop van uw relatie. Iets wat, zeker als er kinderen zijn, heel belangrijk is.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!

Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.


Bekijk waarom een Scheidingsplan®

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.