Scheiding aanvragen - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe vraagt u de scheiding aan?

Heeft u de knoop doorgehakt en wilt u de scheiding aanvragen? Dan moet u hiervoor een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Dit geldt altijd bij een huwelijk en bij een geregistreerd partnerschap als u minderjarige kinderen heeft. Alleen een advocaat kan uw scheiding aanvragen bij de rechtbank, dit is bij wet zo geregeld.

Dit betekent niet dat u het gehele scheidingstraject ook door een advocaat moet laten regelen om de scheiding te kunnen aanvragen. Alleen voor het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank heeft u een advocaat nodig om uw scheiding te kunnen aanvragen. Veel mediators en scheidingsbemiddelaars, zoals de Scheidingsplanner, werken samen met advocaten zodat dit laatste kleine stukje van het gehele traject ook door hun afgerond kan worden.


Voortraject scheiding aanvragen

Voordat u de scheiding bij de rechtbank kunt aanvragen, moet u al de nodige zaken hebben geregeld. U moet samen al afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld de alimentatie, uw eigen woning en uw pensioen. Alle afspraken moeten zijn vastgelegd in een echtscheidingsconvenant dat ingediend moet worden als u de scheiding aanvraagt. En als u minderjarige kinderen heeft, dan moet er ook een ouderschapsplan overlegd worden. Pas als u over deze stukken beschikt, kunt u de scheiding aanvragen.


Afspraken maken

Voor het opstellen van het scheidingsconvenant kunt u proberen om zelf samen afspraken te maken. De ervaring leert echter dat vooral het maken van afspraken over de financiële zaken en de kinderen vaak enorm tegenvalt. Bij de financiële zaken komt dat met name omdat u met veel wettelijke regelgeving te maken krijgt. Door onvoldoende kennis over rechten, plichten en de wetgeving worden er vaak verkeerde afspraken gemaakt hetgeen financiële risico’s met zich meebrengt.

Daarnaast raken veel onderdelen van het scheidingsproces de belastingwetgeving. In de praktijk blijkt dat er te vaak onvoldoende aandacht wordt besteed aan de fiscale aspecten bij scheiding. Vooral de fiscale behandeling van de eigen woning is een veelvoorkomend struikelblok. Het belangrijkste knelpunt die de Belastingdienst signaleert is de gebrekkige vastlegging van de afspraken in het convenant.

Denk er dus goed over na hoe u de scheiding gaat aanvragen. Gaat u het allemaal zelf regelen of schakelt u toch liever een financieel expert gespecialiseerd in echtscheidingen in voor een goede start van uw nieuwe toekomst?

Samen de scheiding aanvragen

Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. Het eerste dilemma waar veel scheidende mensen voor staan is de keuze om samen of apart de scheiding aan te vragen. Bij samen de scheiding aanvragen kiest u voor een gezamenlijk advocaat, een bemiddelaar of een mediator. Deze persoon behartigt dan de belangen van u beiden. Wij adviseren u om altijd te proberen de scheiding samen aan te aanvragen, bijvoorbeeld met behulp van mediation. Het scheidingstraject duurt meestal korter en de kosten zijn vaak ook aanmerkelijk lager.

Lees meer over samen scheiden/mediation

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!

Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Handig overzicht scheidingsbemiddelaars

Er is tegenwoordig een ruime keuze in scheidingsbemiddelaars. Scheidende mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. Voor uw gemak hebben we daarom alle onderlinge verschillen tussen scheidingsbemiddelaars in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.


Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.