Na de scheiding op vakantie - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Op vakantie met de kinderen na de scheiding

De zomervakantie komt eraan. Heeft u al plannen gemaakt? Misschien thuis blijven en leuke uitstapjes maken met de kinderen? Of neemt u liever het zekere voor het onzekere en gaat u de zon opzoeken in het buitenland? Wij horen de zee al ruisen, u ook? Wat uw plannen ook zijn, als u gescheiden bent komt er net iets meer bij kijken om alles geregeld te hebben voordat u de koffers echt kunt pakken. Daarom 5 tips voor een stressvrije tijd!

1. Maak concrete afspraken met elkaar

Als het goed is, heeft u als ouders tijdens het regelen van de scheiding al met elkaar gesproken over de vakanties na de scheiding. Er moet immers een ouderschapsplan worden opgesteld. Dan maakt u keuzes over wat u in het plan allemaal over vakanties op wilt nemen. Geven we alleen aan hoe we de vakantieperiodes verdelen? Of stemmen we bijvoorbeeld tevens de reisbestemming en de duur van het verblijf af? Of maakt ieder dat maar voor zichzelf uit? En welke informatie wisselen we uit voor de vakantie? Denk bijvoorbeeld aan het reisprogramma bij een rondreis als u het fijn vindt om te weten waar de kinderen tijdens de vakantie allemaal zullen zijn. Heeft u deze afspraken niet vastgelegd? Doe het alsnog. Want concrete afspraken geven minder kans op het ontstaan van conflicten.

2. Regel de benodigde documenten

Naar het buitenland op vakantie? Regel – naast een geldig paspoort, visum, ziektekostenverzekering en reisverzekering voor de kinderen – ook de onderstaande formulieren tijdig om onnodige vakantiestress te voorkomen:

  • Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland
  • Recent uittreksel gezagsregister *
  • Recent uittreksel BRP (was GBA) *
  • Geboorteakte *
  • Kopie paspoort toestemming gevende ouder
  • Eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang
  • Eventueel het ouderschapsplan
  • Eventueel kopie retourticket van het kind

Tip: check altijd voor vertrek of bovenstaande lijst nog actueel is. Informeer ook bij het consulaat of de ambassade van het betreffende vakantieland hoe zij met alleenreizende ouders met kinderen omgaan. Soms zijn er nog aanvullende documenten nodig.

* Deze documenten mogen maximaal 3 maanden oud zijn

Lees meer vakantietips

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…

 Lees verder

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.