Mediation bij een scheiding

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Mediaton bij een scheiding

Jullie willen scheiden. Een belangrijke eerste beslissing is hoe jullie de scheiding willen gaan regelen. Mediation bij een scheiding is de beste optie als je er samen in overleg uit willen komen. En zeker als jullie kinderen hebben. Wat is mediation bij een scheiding precies, wat zijn de voordelen en wat doet een mediator? Lees hier alles over mediation en wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Wat is mediation bij een scheiding?

Mediation betekent samen scheiden, dus samen aan tafel om met elkaar afspraken te maken over jullie nieuwe toekomst. Het uitgangspunt is om vanuit ieders wensen en belangen tot een optimale oplossing te komen. Elke mediation bij een scheiding kent als basisregel, dat je elkaar in de gelegenheid stelt om je – vanuit respect en fatsoen – te kunnen uitspreken om samen tot concrete afspraken te komen, zodat eenieder weet waar hij/zij aan toe is. Dit geeft beide partijen duidelijkheid voor de toekomst. Onze mediation is erop gericht dat jullie beiden na de scheiding verder kunnen.

Wat doet een mediator bij scheiding?

Een mediator begeleidt tijdens de scheiding het proces, de communicatie en de onderhandelingen. Hij/zij brengt het acceptatieproces op gang en zorgt ervoor dat jullie ‘on speaking terms’ blijven. Daarnaast zorgt de mediator ervoor dat jullie samen duurzame afspraken maken, die draagvlak hebben voor de toekomst. De mediator helpt jullie tijdens het proces om nader tot elkaar te komen door een goede werkrelatie op te bouwen. Hij/zij tracht partijen te motiveren om zelf aan een oplossing te werken. Een mediator bespreekt juist de conflictkwesties, stelt ze vast en behandelt deze waar nodig om de onderliggende belangen te kunnen identificeren. Vanuit dit startpunt bekijkt de mediator samen met partijen welke concessies er mogelijk zijn om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Financiële mediation

Als je weet dat 80% van een scheiding over geld gaat, dan is financieel advies een heel belangrijk onderdeel van het gehele scheidingstraject. Vaak zorgen de financiën voor veel onduidelijkheid en onrust bij scheidende stellen. Wij combineren het mediationtraject daarom altijd met financieel en fiscaal advies: financiële mediation. Onze klanten ervaren dit als een echt pluspunt. We maken alles inzichtelijk: van de eigen woning tot de alimentatie en tegemoetkomingen, noem maar op. Wij brengen jullie financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat jullie na afloop van het traject echt in staat zijn om vooruit te kijken.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!

Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.