Uit elkaar gaan na samenwonen - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Ongehuwd samenwonen en uit elkaar gaan

Woon jij ongehuwd samen en gaan jullie uit elkaar? Jouw situatie is dan vaak vergelijkbaar met een scheiding van gehuwden. Ook bij jou verandert namelijk je gezinssituatie en je financiële situatie. Bovendien heb je net zoveel te verwerken als bij iedere andere scheiding. Daarnaast heeft het uit elkaar gaan na ongehuwd samenwonen dezelfde impact op de kinderen. Je deelt verder dezelfde zorgen: wie gaat waar wonen? Kan één van ons in het huis blijven wonen? Wat wordt het besteedbaar inkomen als we uit elkaar zijn? Kortom, bij het uit elkaar gaan na ongehuwd samenwonen valt er bijna net zoveel te regelen als bij een ‘gewone’ scheiding. Waar moet je allemaal aan denken en hoe werkt het precies? Wij helpen jou graag op weg, download ook zeker onze checklist!

Samenwonen en uit elkaar gaan, hoe werkt het?

In feite doorloop je bijna dezelfde stappen als bij een scheiding van gehuwden. Ons stappenplan scheiden geeft je een goed overzicht van de te doorlopen stappen. Een groot verschil is echter dat de rechten en plichten van samenwoners niet zijn vastgelegd in de wet. Hierdoor is de vraag of je wel of geen samenlevingscontract hebt opgesteld van belang bij het uit elkaar gaan. Als je geen samenlevingscontract hebt, dan val je onder het reguliere verbintenissenrecht. Heb je wel een samenlevingscontract? Dan zijn de afspraken die je daarin hebt vastgelegd leidend. De rechten en plichten van je kinderen zijn echter wel gewaarborgd in de wet, ongeacht de vorm van jouw relatie.

Bij het uit elkaar gaan na ongehuwd samenwonen heb je geen advocaat nodig. Je hoeft ook niet naar de rechtbank om de samenleving te beëindigen. Dit geldt ook voor het vastleggen van de afspraken omtrent de kinderen en de gehele afwikkeling van de samenleving. Het is echter wel aan te raden om een scheidingsadviseur in te schakelen. Iemand die je begeleidt in het gehele proces, jouw vragen beantwoordt, je helpt om met elkaar keuzes te maken en die jouw financiële toekomst inzichtelijk maakt. Wij staan graag voor je klaar.

Uit elkaar gaan zonder samenlevingscontract

Uit elkaar gaan zonder samenlevingscontract betekent min of meer dat je elkaar eigenlijk niks verplicht bent. Dit betekent niet dat je geen afspraken met elkaar moet gaan maken. Het feit dat je vooraf geen afspraken hebt vastgelegd in een samenlevingscontract maakt het uit elkaar gaan vaak moeizamer. Want hoe bepaal je wat van wie is? Hoe verdeel je de koopwoning, het vermogen of de schulden? En gun je elkaar nog zaken, bijvoorbeeld partneralimentatie of een gedeelte van het pensioen?

Wij zien in de praktijk dat juist koppels zonder samenlevingscontract hulp nodig hebben om met elkaar goede afspraken te maken over de bezittingen en het ontvlechten van de financiën. Met de begeleiding van de Scheidingsplanner kunnen jullie realistische afspraken maken. Wij maken alles inzichtelijk: van de eigen woning, tot de alimentatie en de toeslagen. Wij brengen jullie toekomstige financiële positie duidelijk in beeld, zodat jullie na afloop van het traject echt in staat zijn om vooruit te kijken.

Uit elkaar gaan met samenlevingscontract

Als je uit elkaar gaat met een samenlevingscontract, dan vormt het contract grotendeels de basis voor de afspraken die je met elkaar gaat maken. Lees het samenlevingscontract dus goed door en kijk naar zaken die na jouw scheiding gaan spelen. In hoofdlijnen zijn dit de belangrijkste onderwerpen:

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Uit elkaar gaan: wat regelen?

Voor veel mensen die uit elkaar gaan, is het vaak lastig om het overzicht te behouden over wat ze moeten regelen. Onze checklist ‘Uit elkaar gaan‘ biedt je houvast als je behoefte hebt aan een overzicht van alle zaken, die je moet regelen bij het uit elkaar gaan als samenwoners. Je kunt onze checklist ‘Uit elkaar gaan’ hieronder gratis downloaden.

Heb je hulp nodig? Je kunt vanzelfsprekend altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.

Meer over uit elkaar gaan

Kwaliteit verzekerd

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…

 Lees verder

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.