scheiden met een eigen bedrijf - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Echtscheiding met een eigen bedrijf

Bij een echtscheiding van een ondernemer wegen het zakelijke en het financiële gedeelte extra zwaar. Het is namelijk in ieders belang dat de onderneming tijdens en na de scheiding goed blijft draaien. Niemand is gebaat bij een onderneming die door de scheiding in zwaar weer terecht komt. Uiteindelijk moeten de rekeningen gewoon betaald kunnen worden. Omdat er zoveel belangen en financiële zaken meespelen is het belangrijk om een financieel expert in te schakelen die gespecialiseerd is in het regelen van een scheiding van een ondernemer.

Op 24 september starten wij een nieuw initiatief voor ondernemers en zijn/haar partner die gaan scheiden. Hou deze datum dus goed in de gaten!

Gevolgen echtscheiding ondernemer

De gevolgen zijn divers en niet onder één noemer te vangen. Iedere situatie is immers anders. Als partners een onderneming delen, dan rijst de vraag hoe het bedrijf voorgezet kan worden. Kunt u zakelijk nog prima door één deur of juist niet? De gevolgen zijn ook afhankelijk van uw huwelijksvorm (gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden) en de bedrijfsvorm (eenmanszaak, BV, VOF). Als één van beiden daarnaast een meewerkend partner in het bedrijf is moet ook hier goed naar de gevolgen gekeken worden

Huwelijkse voorwaarden

Veel ondernemers zijn vaak getrouwd op huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld ter bescherming van privébezit. In de voorwaarden kan een verrekenbeding zijn opgenomen, die verwarring kan geven over hoe nu om te gaan met de waarde van het bedrijf bij een scheiding. En wat als u misschien een andere verdeling wenst dan de huwelijkse voorwaarden voorschrijven? Hoe zit het dan met de fiscale onderwerpen?

Hoe zit het met de waarde van de onderneming?

Het vraagstuk waarde van de onderneming bestaat uit een aantal deelvragen, zoals:

  • Valt de waarde van de onderneming onder het te verdelen/verrekenen vermogen?
  • Zo ja, wat is de waarde van de onderneming?
  • Wie gaat de waarde van de onderneming vaststellen?
  • Welke waarderingsmethode wordt gehanteerd?
  • Wat is het inkomen uit de onderneming?

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!

Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk ‘Pensioen in eigen beheer’

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.