Door wie laat u uw scheiding regelen? - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Uw scheiding regelen

U heeft besloten om te gaan scheiden? Uit een onderzoek onder gescheiden mensen is gebleken dat ruim driekwart van de mensen die ondervraagd zijn aangeven dat het inschakelen van professionele hulp noodzakelijk is. Van alles moeten regelen en het maken van afspraken valt namelijk erg tegen. Merendeel van ondervraagden had met name veel moeite met alle afspraken rondom de kinderen en de financiën. Uit het onderzoek blijkt ook dat men na de scheiding tot de ontdekking komt dat er zaken over het hoofd zijn gezien of dat men bepaalde zaken toch liever anders hadden aangepakt. Er was ook vaak een gebrek aan informatie over rechten en plichten en financiële zaken.

Maar door wie laat u uw echtscheiding nu regelen? Er is tegenwoordig een zee aan keuze in professionele begeleiding: advocaat, mediator, bemiddelaar. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen en bij wie zou u zich als een vis in het water voelen? Welke belangen spelen een grote rol? Om het u makkelijker te maken hebben wij alle keuzes en verschillen duidelijk op een rijtje gezet.


Scheiding regelen met een advocaat

Indien u voor een advocaat kiest, dan moet u zelf afspraken maken over bijvoorbeeld de kinderen en de alimentatie. Een advocaat bespreekt namelijk over het algemeen de echtscheiding alleen op juridisch vlak met u. De advocaat neemt uitsluitend met u door welke afspraken er in het verzoek tot echtscheiding moeten komen te staan. Zodra dit verzoek compleet is, zal de advocaat dit naar de rechtbank sturen. U kunt de echtscheiding door een gezamenlijke advocaat laten regelen of u kunt ieder een eigen advocaat inschakelen. Wilt u samen de scheiding regelen en samen afspraken maken? Kies dan voor een gezamenlijke advocaat.

Lees meer over de advocaat


Scheiding regelen met een scheidingsbemiddelaar

Voor veel mensen is het verschil tussen een scheidingsbemiddelaar en een mediator niet altijd duidelijk. Logisch, want er zijn veel raakvlakken. Het grootste verschil zit in de werkwijze. Bij een mediator is doorgaans zijn/haar uitgangspunt het gesprek tussen de twee partijen goed te laten verlopen. Een bemiddelaar kan daarentegen blijk geven van eigen meningen, zo invloed uitoefenen en een mogelijke oplossing aanreiken. Hij kan ook, en dat kan een mediator niet, met elk van de partijen afzonderlijk overleggen. Een mediator is er juist alles aangelegen ervoor te zorgen dat cliënten wél met elkaar in gesprek blijven.

Lees meer over de scheidingsbemiddelaar


Scheiding regelen met de Scheidingsplanner

Bij de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard vindt u alle genoemde hulp onder één dak. U heeft ook geen eigen advocaat nodig. Maar wij gaan nog wel een stap verder dan bovengenoemde partijen door uw scheiding óók financieel en fiscaal zo optimaal mogelijk te regelen. Want bij het regelen van een scheiding komt veel meer kijken dan alleen de juridische zaken, de kinderen en de alimentatie. Er spelen veel financiële vraagstukken, zoals wie blijft er in de woning wonen, wat wordt het inkomen na de scheiding, waar betaalt u straks de boodschappen van, uw pensioen enzovoorts.

Lees meer over de Scheidingsplanner


Handig overzicht alle onderlinge verschillen

Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!

Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Scheiding regelen met een mediatior

Willen u en uw partner er graag samen uitkomen? Dan is een mediator een goede keuze. Een mediator is onpartijdig en begeleidt de gesprekken tussen u en uw partner. Bij mediation maakt u samen de afspraken voor alle zaken die bij een scheiding komen kijken. De mediator helpt u in het gehele proces en houdt rekening met de emoties van u allebei. Hij/zij zal u in duidelijke taal informeren, uw wensen en situatie inventariseren en zal met alternatieven komen als u in het proces vastloopt. Zo kunt u tot oplossingen komen, die voor u en voor uw ex-partner allebei aanvaardbaar zijn. En dat is in uw belang én in het belang van uw kinderen. Het grote voordeel van mediation is het feit dat het scheidingstraject doorgaans korter duurt, minder kost en minder stressvol is dan bijvoorbeeld de gang naar de rechter. Veel mediators werken samen met een advocaat, zodat u die niet apart hoeft in te schakelen.

Lees meer over de mediator


Professionele hulp is noodzakelijk


Uw scheiding regelen in het kort

Kwaliteit verzekerd

 

Zeer vakkundig en prettig in omgang…. Goed voorstellingsvermogen voor beide partijen! Goede ondersteuning maar ook gericht handelend t.o.v. de kinderen. Rudi verdient een tien! Zelfs in deze moeilijke periode van ons leven.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.