Scheiden en de financiën

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden en dan financieel

De grootste punten van zorg tijdens een scheiding zijn de financiën, de huisvestiging en de kinderen. Toch worden over het algemeen de financiële gevolgen van een scheiding onderschat. Ook wij horen vaak: “Onze scheiding is niet zo ingewikkeld.” Uit onderzoek komt echter naar voren dat scheidende stellen vaak zaken over het hoofd zien. Bovendien blijkt dat ze over het algemeen niet goed op hoogte zijn van hun financiële rechten en plichten, naast het missen van kennis over de financiële en fiscale wet- en regelgeving die bij een scheiding van kracht zijn. Wij leggen je hier graag in hoofdlijnen uit waar je allemaal aan moet denken.

Scheiden en de financiële gevolgen

Als je gaat scheiden, verandert er op financieel gebied heel veel voor jou. Bedenk hierbij dat de financiën voor 80% je nieuwe toekomst gaan bepalen. Waar voorheen van het gezamenlijk inkomen één huishouden moest draaien, worden dat nu twee huishoudens. De meest gestelde eerste vraag is vaak of een van beiden in het huis kan blijven wonen. Daarna gevolgd door wat de hoogte van de alimentatie is. En niet te vergeten: wat ieder elke maand overhoudt voor de boodschappen en andere kosten. De volgende onderwerpen hebben jouw financiële aandacht nodig tijdens de scheiding.

Partner- en kinderalimentatie

Na de echtscheiding blijf je verplicht om financieel voor elkaar en eventuele kinderen te zorgen. Deze onderhoudsplichten zijn in de wet vastgelegd als partner- en kinderalimentatie. De hoogte en duur van de alimentatie is afhankelijk van een aantal factoren, zoals inkomen, draagkracht en behoefte. De berekening van de alimentatie is altijd maatwerk, omdat iedere scheiding en situatie anders is. Bij de Scheidingsplanner bekijken we de alimentatie dan ook niet op basis van bedachte globale richtlijnen, maar naar redelijkheid en op basis van eigen inzicht en overleg.

Jullie eigen koopwoning

Een eigen woning kent bij een scheiding veel financiële en fiscale gevolgen. Misschien heeft een van jullie de wens om na de scheiding in het eigen huis te blijven wonen. Hoe moet je het huis dan gaan verdelen? En kan diegene de hypotheek na de scheiding wel overnemen? Hoe zit het met de waardebepaling van de woning? Moet je de ex-partner uitkopen? Allerlei vragen waarmee de Scheidingsplanner jou als financieel specialist uitstekend kan helpen.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.