Scheiden eigen woning - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Koophuis en scheiding

Een koophuis is bij een scheiding meestal een lastig onderwerp. Niet alleen op financieel gebied, maar vaak ook emotioneel. Jouw eigen huis is immers dé plek waar je je waarschijnlijk al jaren thuis voelt. Maar als je gaat scheiden, dan gaat jouw woonsituatie veranderen. Minimaal een van jullie zal de koopwoning gaan verlaten. Hoe moet je het huis dan gaan verdelen? Of kun je misschien in het koophuis blijven wonen? Moet je jouw ex-partner dan uitkopen? Allerlei vragen waar de Scheidingsplanner je als financieel specialist uitstekend mee kan helpen. Wij beantwoorden op deze pagina de meest gestelde vragen over scheiden met een eigen huis.

Wat te doen bij scheiding en eigen huis?

Allereerst is het belangrijk om jouw situatie in kaart te brengen, zodat we je goed kunnen adviseren over alle vragen die bij jou spelen. Deze vragen spelen bij een koophuis een belangrijke rol:

  • Is de woning eigendom van één van jullie of gezamenlijk bezit?
  • Rest er nog een hypotheekschuld op het koophuis?
  • Heeft de woning overwaarde?
  • Heeft één van beiden de wens om in het huis te blijven wonen?
  • Welke spaarproducten zijn er aan de hypotheek gekoppeld?

Pas als deze vragen zijn beantwoord, dan kan er naar de woonmogelijkheden gekeken worden. Kan één van jullie in het huis blijven wonen? Moet het huis verkocht worden? Kan ik na de scheiding een ander huis kopen? Door het inzichtelijk maken van je financiële toekomst na de scheiding, kunnen wij je goed adviseren over alle opties.

 Eerst scheiden of eerst huis verkopen?

Een veel gestelde eerste vraag over het koophuis is: “Eerst scheiden of eerst huis verkopen”? Laten we voorop stellen dat het voor de scheidingsprocedure niet noodzakelijk is dat de woning eerst verkocht wordt. Daarnaast is het niet wenselijk om hierover overhaaste beslissingen te nemen. Wij adviseren je om eerst alle wensen en mogelijkheden goed op een rijtje te laten zetten, voordat je beslist wat je met het koophuis doet na de scheiding. Je leest hier meer over dit onderwerp.

Scheiden koophuis blijven wonen

Bij een scheiding met een eigen huis horen wij, om diverse redenen, vaak de wens dat een van de partners in de eigen woning kan blijven wonen. Om te bepalen of de wens om in het koophuis te blijven wonen realiseerbaar is, moet eerst worden nagegaan of dit financieel mogelijk is.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.