Scheiden en belasting - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

De Belastingdienst en scheiden

De Belastingdienst en scheiden, leuker kunnen we het niet maken. De Belastingdienst constateert jaarlijks veel fouten in gemaakte afspraken en opgestelde echtscheidingsconvenanten. Conclusie is dat er enerzijds tijdens de scheiding te weinig aandacht wordt besteed aan zaken rondom scheiden en de Belastingdienst. En anderzijds dat veel scheidingsbegeleiders die niet financieel onderlegd zijn niet voldoende kennis in huis hebben om de scheiding op dit gebied goed te begeleiden. Wij besteden op deze pagina graag in hoofdlijnen aandacht aan de fiscale gevolgen van een scheiding.

Fiscale gevolgen scheiding

Een scheiding kent, naast juridische, ook veel fiscale wet- en regelgeving die invloed hebben op alle afspraken die je over de financiële vraagstukken met elkaar maakt. Als je tijdens het scheidingstraject hier geen rekening mee houdt en dit niet laat doorrekenen, dan kun geld mislopen of zelfs voor boetes komen te staan. Bedenk ook dat die fiscale wet- en regelgeving vaak niet voor één uitleg vatbaar zijn, laat je dus begeleiden door scheidingsbemiddelaar die fiscaal goed onderlegd is. De Scheidingsplanner is één van de weinige partijen die je ook op fiscaal gebied goed kan adviseren.

Van alle financiële onderwerpen zijn dit de vier vraagstukken die de meeste valkuilen op fiscaal gebieden kennen:

  • De eigen woning
  • Het fiscale partnerschap
  • Verdeling van het pensioen
  • Alimentatie

We lichten deze onderwerpen verder toe.

Belastingdienst echtscheiding een eigen woning

Vooral de eigen woning en de hypotheek zijn belastingtechnisch vaak complex. Vragen die meespelen zijn wanneer jij of jouw ex-partner de woning heeft verlaten en of jullie samen nog als fiscale partners aangifte willen doen. Jullie moeten in ieder geval de waarde van de woning met elkaar verdelen als jullie samen eigenaar zijn van de woning. Hierbij kan er sprake zijn van overwaarde of onderwaarde. Jullie moeten dit met elkaar verrekenen, anders ziet de Belastingdienst dit mogelijk als een schenking en dat heeft weer allerlei andere gevolgen.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…

 Lees verder

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen/Gulpen

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.