Hoe stellen we een ouderschapsplan op - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Wat is belangrijk voor een goed ouderschapsplan?

Als u gaat scheiden bent u niet alleen onzeker over uw eigen toekomst, maar vooral ook over de toekomst van uw kinderen. Deze vragen spelen vaak de hoofdrol in het proces:

  • Hoe kunt u uw kinderen duidelijkheid en rust geven in deze veelbewogen periode?
  • Hoe gaat u met elkaar uw toekomstige rol als ouders invullen?
  • Hoe zorgt u ervoor dat de verandering naar een nieuw leven zo soepel mogelijk verloopt?

Een goed ouderschapsplan met praktische afspraken geeft antwoord op al deze vragen. Maar wat is dan eigenlijk een goed ouderschapsplan zult u zich afvragen? Volgens de wettelijke eisen van de overheid moet u minimaal de volgende afspraken maken over de opvoeding en verzorging van uw kinderen:

  • Hoe u de kosten van de verzorging en opvoeding gaat verdelen
  • Hoe u elkaar informatie gaat geven over belangrijke onderwerpen
  • Hoe u de zorg en opvoeding gaat verdelen

Maar een goed ouderschapsplan is echter veel meer dan deze wettelijk verplichtingen!


Het ouderschapsplan is het fundament voor uw toekomst

Een ouderschapsplan is sinds maart 2009 wettelijk verplicht voor minderjarige kinderen bij een scheiding. Zie een goed ouderschapsplan echter niet alleen als wettelijke verplichting. Want als u direct goede afspraken kunt maken, legt u daarmee de basis voor uw toekomst. Een goed ouderschapsplan geeft u namelijk een kleinere kans dat er conflicten gaan ontstaan. En als er in de toekomst toch een conflictsituatie ontstaat, dan weet u er samen beter ermee om te gaan. Denk dus van tevoren tezamen goed na over hoe u in de toekomst wenst te communiceren over belangrijke beslissingen. En over wat uw kinderen de komende jaren nodig hebben om stabiel en gelukkig te zijn.

We zien in de praktijk vaak dat er een ouderschapsplanmodel is ingevuld waarin op veel vragen als antwoord ‘in overleg’ is gegeven. Te begrijpen, maar het overleg is nu vaak al ingewikkeld en de communicatie wordt er in de loop van het jaar over het algemeen niet makkelijker op. De zomervakantie van de kinderen is hierbij een goed voorbeeld. In de praktijk vaak aangegeven: in overleg of beiden twee weken. Maar wanneer wordt dan de keuze gemaakt? In januari, april of zelfs mei of juni? En wie wil de eerste twee weken? Want ‘we’ gingen altijd de eerste twee weken? En mag diegene dan altijd de eerste twee weken of wisselen we dat per jaar? Hak daarom meteen alle knopen direct door.

Meer over het ouderschapsplan

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk meer over opstellen ouderschapsplan

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.