Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
Oplossings- en toekomstgericht
Informele wijze en heldere taal
Inclusief juridische afwikkeling

Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap

Als jullie een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan en jullie willen gaan scheiden, dan moeten jullie het geregistreerd partnerschap officieel ontbinden. Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap verschilt in de meeste gevallen niet heel veel van het ontbinden van een huwelijk. Bij het beëindigen van een geregistreerd partnerschap krijgen jullie namelijk ook te maken met rechten, plichten en procedures. Wat komt er allemaal kijken bij het ontbinden van een geregistreerd partnerschap?

Gevolgen beëindigen geregistreerd partnerschap

Zoals gezegd verschillen de gevolgen van de ontbinding van een geregistreerd partnerschap niet veel van de ontbinding van een huwelijk. De gevolgen zijn onder meer afhankelijk van het feit of jullie het partnerschap met of zonder partnerschapsvoorwaarden zijn aangegaan. Hebben jullie een geregistreerd partnerschap zonder partnerschapsvoorwaarden? Dan zijn de gevolgen min of meer te vergelijken met het ontbinden van een huwelijk in algehele gemeenschap van goederen. Het beëindigen van een geregistreerd partnerschap met partnerschapsvoorwaarden komt nagenoeg overeen dezelfde gevolgen als het ontbinden van een huwelijk met huwelijkse voorwaarden.

Financiële gevolgen ontbinden geregistreerd partnerschap

De wijze waarop jullie het geregistreerd partnerschap zijn aangegaan is dus bepalend voor de afspraken die jullie met elkaar gaan maken over bijvoorbeeld de financiën tijdens jullie scheiding. Denk hierbij aan:

De onduidelijkheid over je financiële toekomst zorgt bij een scheiding vaak voor veel onrust. Een scheiding brengt bovendien over het algemeen veel emoties met zich mee en dat maakt het maken van afspraken over financiële zaken vaak nog lastiger. Daarbij kunnen tegenstrijdige belangen voor veel discussie zorgen. De Scheidingsplanner is gespecialiseerd in financieel advies bij een scheiding. Wij brengen jullie financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat jullie echt in staat zijn om vooruit te kijken.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Waarom een Scheidingsplan?

Kwaliteit verzekerd

 

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…”

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.