Checklist scheiden - Scheidingsplanner Maastricht - Heerlen - Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Checklist voor uw scheiding

Bij een scheiding komt heel veel kijken. U moet veel zaken gaan regelen en dat is het vaak lastig om het overzicht te bewaren. Daarom hebben wij een checklist scheiden samengesteld. Onze checklist scheiden geeft u inzicht in alle onderwerpen die bij u scheiding een rol spelen. Onze checklist scheiden is een handig hulpmiddel en wijst u vanaf het begin tot het einde de weg. U kunt onze checklist scheiden gratis downloaden. En is u iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder op weg.

Checklist scheiden onderwerpen

In onze checklist scheiden komen alle zaken aan bod waaraan u moet denken in de beslissingsfase van wel of niet scheiden, in de fase tijdens het scheidingstraject en voor het regelen van praktische zaken na uw scheiding. Zoals de regelingen voor u kinderen, financiële en fiscale zaken, het verzamelen van gegevens en vooral ook praktische zaken zoals verzekeringen, bankrekeningen en dergelijke. Enkele voorbeelden van onderwerpen die in onze checklist scheiden zijn opgenomen zijn:

 • Verdiep u in het scheidingsproces, doe kennis op
 • Noteer samen de datum dat u feitelijk uit elkaar gaat
 • Informeer samen uw kinderen over uw scheiding
 • Bedenk hoe u met uw ex-partner in de toekomst om wilt gaan
 • Denk na over een nieuwe tijdelijke of definitieve woonplaats voor uzelf
 • Denk na hoe u uw nieuwe toekomst vorm wilt gaan geven, stel bijvoorbeeld doelen
 • Zorg- of omgangsregeling: afspraken maken over hoofdverblijf van en omgang met kinderen
 • Opstellen ouderschapsplan voor minderjarige kinderen (wettelijk verplicht)
 • Partner- en kinderalimentatie
 • Vermogen en schulden: ga na per welke datum deze zaken welke waarden vertegenwoordigen en bepaal  wat er mee moet gebeuren
 • Persoons- en inkomensgegevens
 • De gezamenlijke koop- of huurwoning

Downloaden checklist scheiden

We horen vaak van scheidende mensen dat zij zich niet gerealiseerd hebben dat er zoveel bij een scheiding komt kijken. En dat onze checklist scheiden ze echt een handje heeft geholpen. Download daarom ook onze gratis checklist. De checklist helpt u om samen alles in kaart te brengen en om samen keuzes te maken.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06 – 505 037 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk ‘Waarom een Scheidingsplan®’

Kwaliteit verzekerd

 

Duidelijke uitleg, aandacht voor beide partijen en kwam met inzichten waar wij, als leek, niet aan gedacht hadden. Fijn om in een dergelijke moeilijke situatie op een goede, discrete manier door een voor ons onbekend proces geholpen te worden.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.