Gescheiden? Zo maakt u er toch fijne feestdagen van - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen/Gulpen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Gescheiden? Zo maakt u er toch fijne feestdagen van

De kerstdagen en de nieuwjaarswisseling wordt alom gezien als een gezellige tijd, een tijd voor samen zijn. Kerstboom, lichtjes, cadeautjes en kerstliedjes schallen uit de radio. Folders vallen op de deurmat die het ideale plaatje schetsen met prachtige foto’s van gezinnen gezamenlijk aan het Kerstontbijt of diner.

Wij horen echter van gescheiden ouders dat ze vaak tegen deze dagen opzien, omdat het gezin niet echt een gezin meer genoemd kan worden en deze dagen helemaal niet meer als ‘feest’ voelen. Het liefst zouden ze het kerstfeest overslaan. En hoewel wij de emotie daarachter begrijpen, kunt u er toch ook na de scheiding fijne dagen van maken. Wij geven u graag een viertal tips.


Tip 1: Laat het perfecte plaatje los

Probeer de situatie te relativeren. Bent u misschien iets te melancholisch en kijkt u daarom terug op hoe het had moeten zijn? Waren de feestdagen tijdens uw huwelijk echt het geheel perfecte plaatje met die brandende open haard, die prachtig gedekte tafel en dat laagje sneeuw buiten? Kloppen al die mooie herinneringen wel helemaal? Of was het ook misschien ook wel een heel stressvolle periode in uw huwelijk, met allerlei verplichtingen en spanningen? Probeer dit ideale plaatje dus los te laten. Kijk ook niet teveel achterom, maar kijk naar de dingen die u wél heeft, alleen of met uw kinderen. En natuurlijk horen de emoties er ook gewoon bij. Die zijn niet opeens weg omdat het kerstfeest is. Geef deze emoties dan ook de ruimte, maar laat ze niet de overhand voeren.


Tip 2: Praat met uw dierbaren

Wilt u liever niet alleen de Kerst en Oud & Nieuw vieren? Wij begrijpen dat zeker de eerste keer moeilijk kan zijn, vooral als de kinderen bij uw ex-partner zullen zijn. Vraag daarom uw dierbaren om hulp. Praat erover met uw familie en vrienden. En ga niet zitten afwachten tot zij u vragen, maar neem zelf het heft in handen. Hou daarbij alle opties open. Fijne feestdagen hebben hang niet alleen af van een diner op één van de kerstdagen. Afspreken op kerstavond of een kerstontbijt, -brunch of -borrel is net zo gezellig. U kunt ook zelf iets organiseren, gewoon doen. Als iedereen dan wat meeneemt, zijn ook de kosten niet zo hoog.


Tip 3: Ga op tijd met elkaar in overleg

Tijdens het scheidingstraject heeft u samen een ouderschapsplan gemaakt, met daarin de afspraken over wie wanneer de kinderen heeft. Toch zien wij in de praktijk dat het juist voor de feestdagen niet altijd makkelijk is om hier goede afspraken over vast te leggen. Dat komt vaak omdat een hoop andere mensen hier ook belangen bij hebben. Zoals opa’s, oma’s, ex-schoonouders, nieuwe schoonouders, nieuwe partners met kinderen die ook een omgangsregeling hebben. Als er met veel mensen en bijbehorende wensen rekening moet worden gehouden, dan kan de invulling van de feestdagen best wel complex worden. Ga om stress te vermijden dus ieder jaar tijdig met elkaar in overleg hoe de feestdagen ingevuld gaan worden. Al met al kan dat een complexe puzzel worden.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 06  – 50 50 37 97 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.


Tip 4: Hou het simpel en maak praktische afspraken

U zult niet de hele kerst met de kinderen kunnen doorbrengen: uw ex heeft tenslotte ook recht op hen. Ga hier niet over met elkaar in discussie en stel u flexibel op. Probeer in de afspraken rond de feestdagen zo min mogelijk af te wijken van de afgesproken regeling. Voorkom een teveel aan overdrachten en veel heen-en-weer gereis voor de kinderen. Wees creatief in de afspraken. En ga er niet zomaar vanuit dat oude tradities altijd gehandhaafd kunnen worden. Misschien is het juist een idee als de kinderen beide kerstdagen bij de ene ouder zijn, en oud en nieuw bij de andere? In het jaar daarop kunt u dat dan weer omdraaien. Deze afspraak kan dan meteen een paar jaar mee. Leg de afspraken ook schriftelijk vast. Iedereen weet dan waar ze aan toe zijn en dat geeft rust.


Fijne feestdagen na een scheiding in het kort

Kwaliteit verzekerd

Mijn ex-vrouw en ik zijn bij Rudi terecht gekomen met de wens om alles in goed onderling overleg te regelen. We hadden onderling geen ruzie en hadden ook al een redelijk idee hoe we onze scheiding wilde regelen.

Rudi heeft onze soms ‘niet standaard’ wensen om weten te zetten in een juridisch sluitend convenant. Daarbij waren de gesprekken altijd zeer constructief en in hele goede sfeer. Rudi is een goed luisteraar en wist heel snel de essentie van de wensen te benoemen…

 Lees verder

Meer over de Scheidingsplanner Maastricht – Heerlen – Sittard

Rudi Mertens - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | Gulpen

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Vraag Ons Gratis Scheidingsboekje Aan - Scheidingsplanner Maastricht | Heerlen | GulpenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?
Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.
In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.